joi, aprilie 01, 2010

Demonstratie

De cateva saptamani incoace, tot aud in dreapta si in stanga, ca lumea tine post. Tot romanul credincios posteste intru asteptarea invierii lui…ma rog…stiti voi cine. Motivele postirii sunt multiple. Se posteste pentru ca “asa e bine”, pentru ca “asa zice popa”, pentru ca e sanatos sa te mai cureti din cand in cand de atatea produse animaliere grase si gretoase, pentru ca “asa mi-a spus doctorul” (in prealabil spunandu-ti ca ai colesterolul la nivel de avarie, iar vasele tale se sange sunt gata sa explodeze), pentru ca “tin post toti vecinii si io nu vreau sa ma fac de rasul satului”, pentru ca “asa zice la Scriptura” si…in fine…din multe si felurite alte motive ce tin de constiinta fiecarui bun crestin. Evident ca produsele de post sunt bine cunoscute fiecarui drept credincios, precum sunt cunoscute si toate cele “de dulce” (de care credinciosul se fereste in perioada asta ca Dracul de tamaie) dar la care numai gandindu-te iti vine apa in gura, dar…deh…e post, iar de te pune “Necuratul” sa incalci protocoalele e vai si amar de tine, dureros viitor preconizandu-ti-se in lumea de “dincolo”, caci vei arde mocnit in focul Gheenei pentru tot restul Vesniciei.

Acum o saptamana, mancand tacticos o friptura (de porc, evident) imi trece ceva prin cap. Nu, nu un glont ci o idee. Mi-am dat seama ca si eu tin post. Am tinut toata viata si voi posti in continuare, pana la Judecata de Apoi, unde, daca Seful imi va face reprosuri pe tema asta, ii voi servi aceeasi teorie pe care incerc a o demostra mai jos (sper ca Patronului I se va parea logica, altfel ma trimite la “partea adversa”).

Cica in preparatele “de frupt” (complet interzise in perioada postului) intra toate carnurile: de peste (mai primesti uneori dezlegare pentru cel mult o zi, numai cat sa-ti imbolnavesti papilele gustative iar simtul olfactiv sa-ti dea dureri de cap, gandintu-te ca de a doua zi o iei de la capat cu fasolea, cartofii si varza), de porc, de vita si de pui. Tot la “dulci” intra si produsele lactate, ouale, bautura , ba cica si tutunul dupa unele canoane. Evident ca interzise sunt si activitatile “carnale” (incluse, deci la categoria “carne”), chiar daca la asemenea actiuni nu mananci efectiv mai nimic, dar nici macar sa “utilizezi” organele proprii si/sau ale altora nu ai voie, iesind evident din discutie un joint-venture cu inca o persoana.

Sa purcedem, deci, la demonstratie. De ce porcul ar fi “de dulce” din moment ce el, saracul, este vegetarian? Porcul este hranit aproape exclusiv cu vegetale: porumb, cartofi, stir si cam ce mai poate el gasi cand scapa din curtea stapanului. Porcul de hypermarket este indopat cu premixuri vitamino-minerale, deci tot vegetale. Atunci de unde deductia ca porcul e aliment “de dulce”. Nici vorba de asa ceva. De vaca nici nu mai vorbim. Mananca iarba la micul dejun, iarba la pranz si iarba seara. Deci…vaca e “de post” (incluzand aici branza, iaurtul si alte lactate ce le primim de la vacute). Puiul nu este nici el mai prejos: baga in el boabe la greu. Concluzia ? Tot de post este si el. Singurul pestele ar fi un pic mai “dulceag” caci se hraneste cu niscaiva ganganii de prin lacuri, rauri si balti, dar la cat fosfor contine nu ma va convinge nimeni ca nu-i si el tot de post. Unde mai pui ca toate aceste animale (cu exceptia vacii) incep cu litera “P”. Ce mai…toate sunt de POST. Daca un trib barbar de pe cine stie ce meleaguri, ce se indeletniceste cu canibalismul (atunci cand are materie prima) m-ar prinde si m-ar face friptura, ar trebui sa stie ca si EU sunt “de post” pentru ca toata viata mea am mancat numai animale vegetariene.

Nu m-am gandit daca teoria asta va rezista in fata Prea Inaltului Judecator, dar daca nu il conving am sa-I aduc aminte ca si El s-a bucurat mai mult de jertfa adusa se Abel decat de cea a lui Cain. Desi la inceputuri Sefu’ Cel Mare a poruncit ca oamenii sa munceasca pamantul si sa se hraneasca exclusiv cu roadele sale, a primit mai degraba oaia ce grasa adusa jetfa de Abel si nu bostanul adus de Cain, conducand astfel la primul fratricid consemnat de carti.

As mai aduce cateva argumente, dar ma opresc aici cu demonstratia, pentru ca imi este asa de foame incat ma duc repede in bucatarie sa postesc un pic cu niste carnati si o bere. Pofta buna si sa pasteti fericiti !

2 comentarii:

  1. F tare demonstratia - o sa arzi in iad clar :))))
    Oricum e vorba de chimie - Sefu stie sa deosebeasca proteina animala de cea vegetala, deci te-ai ars. Traiasca porcu'!

    RăspundețiȘtergere
  2. In sfarsit cineva care imi da un pic de speranta! Eu nu pot sa tin post, desi am incercat de cateva ori. Daca nu mananc la o masa carne nu ma satur. In plus, se zice ca e pacat ce iese pe gura si cum nu vb urat, pot sa mai sper la un norisor pufos, roz, daca se poate.

    RăspundețiȘtergere