luni, mai 07, 2012

1 Mai muncitoresc

Intr-un text anterior vorbeam despre micile placeri ale romanului: micii, berea (eventual pe gratis), jocul si voia buna in zilele libere de peste an. De 1 Mai este deja traditionala iesirea la iarba verde cu gratarul personal, bere (pusa la racit in vreu raulet de munte), doua zile pe plaja din Vama, sau (pentru cei cu mai mica dare de mana) plimbatul prin parcuri, unde edilul de sector (tot pe banii nostri) aduce formatii de rock la moda sau rapsozi populari, intru veselirea votantilor locali.

Anul acesta am iesit si eu in parcul din cartierul meu sa ma veselesc ca tot romanul muncitor, de 1 Mai. Pe la orele dupa-amiezei parcul este un furnicar, plin fiind de pensionari, muncitorime, tineret, copii de toate marimile, majoritatea lor apartinand unui grup de minoritati conlocuitoare. Mai toti conlocuitorii (dar nu numai ei) sparg seminte, mananca pufuleti si mici cu mustarul aferent. Valuri de bere rece se scurg pe gatlejurile insetate cu viteza unui tsunami. Fumul gratarelor invaluie tot cartierul precum smogul londonez Big Ben-ul. Cantaretii de muzica populara striga cat ii tin bojocii “sa vad o hora mareeeee in fata scenei !”. Iar publicul incins de soare, bere si cu burta plina de gratare nu se lasa prea mult asteptat si joaca nevoie-mare in mijlocul parcului, rupandu-si opincile (desi portul popular era format in general din papuci de plastic, bermude si tricouri colorate, altii expunandu-si chiar si burta goala).

Ceva mai tarziu vin noi cohorte de tineri cu mare avant muncitoresc (avant pe care cu siguranta nu-l au si in zilele de lucru) sa vada cantaretii de r&b si rock. Seniorii nu se dau dusi nici ei astfel ca parcul devine neincapator. Orice petec de iarba este calcat brutal in piciore. Dupa patruzeci de minute de stat la coada reusesc sa-mi achizitionez niste mici si cateva sticle cu bere. Calc si eu putina iarba verde ceva mai departe de scena unde se produc rockerii.

Traziu, dupa ora 23, dupa ce artistii s-au retras, dupa ce primarul de sector a multumit tuturor celor prezenti (facandu-i astfel constienti de importanta votului lor), lumea pleca spre case (foarte multi clatinandu-se precum trestia in vant) lasand in parc un dezastru greu de imaginat, comparabil cu ramasitele unei incursiuni ale tatarilor: tot parcul este plin de sticle, pahare si doze de bere. In tufisuri atarna pungi, hartii si felurite alte gunoaie. Iarba este plina de pufuleti, mii de chistoace de tigari si gramajoare de coji de seminte. La stiri am vazut ca la fel arata si plajele litoralului, malurile raurilor ori poienile din munti. Tot dezastrul asta va fi suportat tot de noi, dar…la dracu..atat sa ne putem si noi permite dupa un an de munca. Doar e 1 Mai muncitoresc. Nu ?

5 comentarii:

  1. Salut, simpatic blog
    Cel mai tris lucru in Romania.
    Sarbatorim 1 Mai muncitoresc si totusi nu avem locuri de munca. :((
    Ar trebui sa sarbatorim ziua somerilor, sau a pensionarilor.
    Asta este parerea mea.


    Daca vrei un schimb de link te astept aici: bani din Adsense.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut. Imi cer scuze pentru publicarea cu intarziere a comentariului tau si multumesc pentru apreciere.
    Da, mare dreptate ai, sarbatorim ziua muncii dar nu avem serviciu. trist :((

    RăspundețiȘtergere
  3. Feedback constructiv! ;)
    Sincera sa fiu imi place blog-ul tau insa am si cateva nemultumiri :
    1. Nu ai scris mai multe articole.
    2. Nu ai articole cu teme positive
    3. Nu ai scris nimic despre povesti de dragoste
    4. Nu ai recomandat muzica, filme, jocuri, activitati artistice si culturale care merita practicate
    5. Nu ceri sfaturi in mod direct
    6. Descrierea personala este mult prea scurta (uite eu de exemplu vreau sa stiu mai multe despre tine)
    p.s. in rest blogul este interesant iar subiectele abordate sunt foarte captivante.
    Un mic o bere..chiar daca nu e 1 Mai la romani sunt ok cu orice ocazie..mai noi de Ziua Apocalipsei..:))) Chiar poate scrii ceva si despre Sfarsitul Lumii...21.12.2112...singurul sfarsit pe care il pot prezice eu este sfarsitul lunii..nu a lumii :))) hehe

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc pentru apreciere. Hai sa-ti si raspund la cateva nemultumiri:
    1.Ai dreptare. Ma voi stradui sa mai scriu
    2.Pozitivele sunt neinteresante (zic eu)
    3.Prea intim. M-am gandit, dar...NU
    4.Voi scrie !
    5.Ba cer sfaturi, dar nu in mod public
    6.Intreaba-ma personal si iti voi raspunde la orice :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu placere! OK..si ar mai fi..
    7. O poza de profil ar umaniza pagina;

    RăspundețiȘtergere