vineri, februarie 26, 2010

Activitati divine

Cu ce credeti ca se ocupa Dumnezeu cand nu are vreo activitate mai serioasa ? Cu pedepsirea celor rai si pacatosi, prin proferarea de blesteme si amenintari publice cu scopul infricosarii audientei, dar si aplicarea de palme, suturi, imbranceli si ghionturi celor ce cuteaza a incalca cutumele stabilite in prealabil de catre slujitorii Lui, pamanteni.

Astfel, elevii din clasele I-VIII din Romania sunt amenintati cu pedeapsa divina pentru diverse obiceiuri banale cum ar fi joaca cu mingea sau trezitul tarziu de dimineata. Pedeapsa pentru abaterile minore precum lipsa semnului crucii la trecerea pe langa o biserica, este dura si neiertatoare: “te calca masina” !!!. Conform "Abecedarului micului crestin" de la Editura Didactica si Pedagogica 2002 scris de preotul Ioan Sãuca, un mare pacat precum cocotarea pe o scara si astfel, distrugerea unui cuib de randunica, se pedepseste in mod exemplar prin tragerea scarii de sub picioarele faptasului de catre insusi Dumnezeu (rezultatul tinand de norocul impricinatului sau de abilitatea acestuia de a cadea de la inaltime ramanand totusi neologit). Tot un astfel de Dumnezeu ranchiunos si vindicativ poate fi intalnit si in manualul de religie pentru clasa I al Editurii Sf.Mina din Iasi autori fiind Camelia Muha, Maria Orzetic si Elena Mocanu.

Odata cu cresterea in varsta a presupusilor infractori ai crestinatatii, evident ca si pedepsele devin mai elaborate, textul “legii divine” devenind mai rafinat. Caietul de religie ortodoxă pentru clasa a VIII-a le spune elevilor că: “după Judecata de Apoi drepţii vor merge să se veselească în împărăţia lui Dumnezeu, iar păcătoşii vor fi aruncaţi în întunericul cel mai dinafară, unde va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor”.


Incerc sa fac un exercitiu de imaginatie si sa-mi inchipui si alte pedepse date de Barbosul Ceresc, pentru pacate mai grave: furtul minor (posete, portofele, telefoane mobile, cirese de pe tarabe) – te calca metroul la statia Piata Romana (sau in alt loc public aglomerat, pentru impresionarea asistentei); furtul major (masini, terenuri, case ale RAPPS, actiuni cotate la bursa, credite nerambursate de la Bancorex, evaziuni si fraude fiscale) – impuscare in cap cu mitraliera calibrul 50mm (exista derogari pentru politicieni si alte personae publice); preacurvia – taierea organului necinstit cu o lama ruginita si aruncarea lui la cainii comunitari de pe raza localitatii de domiciliu; crima – executarea ucigasului prin ardere publica cu lampa de benzina sau cu paie (in functie de variatia pretului barilului de petrol). S-ar putea sa-mi mai vina si alte idei macabre asa ca ma opresc aici, sperand ca nu cumva sa-mi fure ideile vreun autor de manuale scolare.


Lasandu-l un pic pe Dumnezeu si ale lui dusmanii, trebuie sa spun ca manualele de religie, aduc acuzatii altor religii, le ironizeaza, le judeca si le incrimineaza considerandu-le “mişcări religioase care acţionează în spaţiul unei confesiuni creştine tradiţionale, prin metode nedemne, inacceptabile din punct de vedere social şi moral.” Textul citat apare in Manualul de religie pentru clasa a XI-a de la Editura Corint, autor Adrian Lemeni, fost secretar de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor. Manualul studiat in clasa a X-a, tot de la Editura Corint scris de acelasi Adrian Lemeni, arata liceenilor ca Yoga este “lucrarea directă a demonilor”. La Editura Dacia din Cluj, Manualul de religie “Cultul Ortodox” pentru clasa a X-a ataca in mod direct Biserica Greco-Catolica despre care se spune ca “a dus la dezbinarea în planul credinţei a românilor transilvăneni şi a avut consecinţe majore, determinând instaurarea unui climat de neînţelegere şi neîncredere reciprocă, cu efecte pe termen lung.”


Concluzie:
Avem un Minister al Educatiei condus de dobitoci. Deasemenea avem autori tampiti si popi cretini care nu vor altceva decat indobitocirea copiilor si elevilor cu dogme bazate in principal pe o carte (Biblia) plina de ineptii si inadvertente, carte menita sa tina sub control pupulatii ce vor din ce in ce mai mult libertate de gandire. Daca vom continua sa ne lasam copii sa fie initiati in ale vietii de catre dascali ca acestia, sa nu ne miram de IQ-ul scazut al progeniturilor noastre si de frica lor de a lua decizii majore in momentele importante ale vietii lor.
Este posibil ca in viitor sa avem si noi fanatici religiosi crestini cu bombe “la purtator” ce vor fi detonate in locuri publice pentru simplul motiv al incalcarii unei banale reguli de conduita crestina. Solutia cea mai la indemana ar fi sa ne incalzim apa din caloriferele vesnic reci cu focul alimentat de mizerabilele manuale de religie ce se predau in scolile romanesti.


Trebuie avut in vedere ca aceste manuale sunt aprobate de catre Ministerul Educaţiei din România.


Aceste date au aparut in urma unui studiu facut de Liga Pro Europa, studiu citat de catre Hotnews

Textul de mai sus are la baza articolul scris de catre Cristina Modreanu in editia on-line a ziarului Gandul, din 26 Februarie 2010.

Un comentariu:

  1. Pretinsii autori de manuale(or fi ei smeriti si cu frica de D-zeu!?,dar smerenia nu le tine de foame,asa ca trebuie sa-si castige cumva existenta si atunci editeaza carti),fac o greseala majora in ceea ce priveste "conceperea" textelor din manuale(daca stau sa ma gandesc, aceeasi greseala este intalnita si la alte discipline nu numai la religie).Dar greseala nu se opreste aici. Ea este preluata si prelucrata de profesorii de la catedra(profesori de diferite discipline sau preoti deveniti profesori-musai cu binecuvantarea PreaInaltului, altfel nu au ce cauta la catedra).
    Ca orice profesor si profesorul de religie are nevoie de un text suport dupa care sa se ghideze(sa-si faca un proiect de lectie, un fel de suport al unor idei principale).
    Hei, dar surpriza!!!Aici intervine marea eroare a profesorilor de religie, eroare de ordin procedural, metodic, eroare care consta in impunerea unor formule de predare-invatare defectuoase.
    Lectia nu este o predica ad-hoc pe un subiect dat(prescris de programa scolara, ea insasi discutabila)si nicio activitate "suplimentara" de moralitate sau de "umplere a timpului liber" cu activitati "placute si folositoare" in conformitate cu proiectarea didactica aproximativa, dupa "ureche".
    Notarea elevilor in functie de " cat de mult cred in D-zeu"(nu poti cere unui copil de 8 ani sa invete CREZUL, zicandu-i ca asa se poate apropia de EL),de prezenta sau absenta elevilor in biserici precum si sanctionarea lor prin pedepse morale si fizice(nepermise d.p.d.v.pedagogic-nu le poti impune unor adolescenti sa se incoloneze in spatele tau si sa mearga sa "audieze" slujba de duminica pentru ca asa scrie la "CARTE"),sunt conduite "pedagogice" intalnite in invatamant din pacate si care starnesc mirare si consternare.
    Dar nu exista numai habotnici si smeriti in randul acestor"dascali",ci sunt si profesori aflati la polul opus,carora nu le este teama ca vor ajunge in "intunericul cel mai dinauntru..." ci traiesc dupa propriile legi, al naibi de moderne si desfranate si cu toate acestea "Marele Barbos" nu le "trage scara de sub picioare" si nici nu-i trage de urechi.
    Nu stiu cu ce se ocupa D-zeu, ca nu-i sunt confidenta,dar stiu sigur ca preadolescentii si adolescentii din zilele noastre numai de EL si de activitatile LUI nu sunt preocupati, desi nu duc lipsa de "dascali" binevoitori care sa-i indrume pe calea smereniei.Au ei alte preocupari, iar religia si crestinismul nu se afla pe lista lor de prioritati.
    Destepti copiii astia!

    RăspundețiȘtergere