joi, februarie 11, 2010

O problema nationala

Ma consider patriot, sunt interesat de ce se intampla cu tara mea chiar daca nu intervin direct in destinul ei si ma informez despre toate problemele cu care se confrunta societatea in care traiesc. Asadar, cand am auzit la televizor ca avem o problema nationala am ciulit urechile si am dat drumul cartofului pe care il curatam (da, am si activitati gastronomice, dar despre ele voi vorbi alta data) in chiuveta de la bucatarie si am zbughit-o spre sufragerie de unde se auzea glasul sobru al comentatorului.

In primele secunde, ma gadesc la ce e mai rau: cutremur, epidemie, razboi. Nici vorba de asa ceva. “Adi Mutu ar putea fi judecat de catre un tribunal italian, pentru dopaj”. Asta-i marea problema nationala: un fotbalist (cu mult talent dar cu neuroni putini) s-a dopat. Recunosc ca am vrut chiar de acum cateva zile sa postez un text despre “briliant”, dar mi-am propus sa astept verdictul dat cu privire la eventuala acuzatie de dopaj. Odata, insa, cu stirea despre marea problema nationala, nu am mai rezistat ispitei.

Practic ce s-a intamplat: Adrian Mutu, fost consumator de droguri serioase (pentru care fapt a fost dat afara de la Celsea si are de platit despagubiri de 17 milioane de euro – cineva se gandea sa facem o cheta publica sa-i achitm datoriile), s-a dopat cu pastile de slabit (haha) primite de la mama sa, din Romania (???). Peste toata tarasenia, mai aflam din presa ca starului Fiorentinei i se mai pregateste si o amenda de 23000 de euro pentru o iesire nocturna neautorizata ce a culminat cu o altercatie (a cata o fi oare asta ?), precum si pentru fumat in incinta stadionului.

Ce concluzie trag? Marea problema nationala este urmatoarea: avem un “brilliant” foarte prost slefuit, ciobit, ce isi pierde stralucirea pe zi ce trece, fixat intr-o montura de tinichea (dar platit regeste cu milioane de euro – vedem noi cat se mai lasa prostiti strainii) cu deprinderi narcomane, betivan, afemeiat si bataus. Ma intreb care sport bazat pe fairplay are nevoie de un astfel de competitor ? Raspund tot eu: niciunul ! Sper ca oficialii clubului vor da un exemplu, prin ridicarea unei spanzuratori in piata publica din Florenta. Cred ca sportul romanesc si cel mondial nu va varsa nici o lacrima la momentul iesirii lui din scena, iesire ce probabil se va produce mai repede decat se asteapta starul, iar daca scapa si de data asta…well…there’s always a next time.

Ne punem insa problema cine va mai fi varful echipei nationale de fotbal a Romaniei ? Nimeni !!! Echipa noastra joaca la fel de prost si cu Mutu si fara el.

Good Bye, Adi !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu